Reisdromen

Reisdromen

Het idee om op reis te gaan trok me al jaren. Reisdromen waren het. Maar het daadwerkelijk gaan doen, ho maar. Tot ik begin dit jaar besloot dat er verandering in moest komen. Ik had een kantoorbaan met relatief veel vrije dagen en werkte part time. Dus als ik het handig uitkiende zou ik toch wel bijna elke maand een leuk (kort) tripje kunnen maken. En ik besloot dat reizen geen bonus meer zou zijn maar prioriteit. Ik typte op een druilerige maandagavond op Google ‘ikwilmeerreizen’ en vond een fantastische site die me inspireerde met prachtige verhalen en foto’s. Ik ging dus meer reizen.

Toch bleef er iets knagen want hoewel m’n vrije dagen ruim bemeten waren, waren ze wel beperkt.

Reisplannen

Ik googelde dus verder: ‘reizen en werken combineren’ en kwam terecht op de site van Wonderlijkwerken. Wat ik daar las was zo inspirerend! Het bleek dus mogelijk te zijn om werken en reizen te combineren door locatieonafhankelijk te werken. Ik dacht: hier moet ik meer van weten. Ik skypte een keertje met Steven & Diana van Wonderlijkwerken en het liet me niet meer los. Kort daarna reisde ik af naar Isla Holbox, Mexico. Daar moest het gaan gebeuren: het omzetten van mijn dromen in concrete plannen. Dat betekende haalbare plannen maken om al reizend mijn inkomen te verdienen.

Groeten uit Lima

En nu, een kleine 2 maanden later, is het dan echt zover: mijn site is live, mijn huis is verhuurd en ik schrijf deze blog vanuit een lief koffietentje in Lima.

Dat is natuurlijk niet zomaar gegaan. Het vliegticket boeken was maar het begin. In het hele proces tussen Holbox en Lima ben ik bijvoorbeeld heel anders tegen spullen aan gaan kijken. Wetende dat ik m’n huis zou gaan verhuren en alleen het hoognodige mee kon gaan nemen werden ineens veel spullen overbodig. Karrevrachten vol fotolijstjes, kussens, waxinelichthouders, boeken, vazen en oude potten verf heb ik naar de kringloop gebracht (en ik heb al die dingen nooit meer gemist), tassen met schoenen en kleren opgeslagen bij m’n ouders (waarom heb ik in vredesnaam zoveel kleding en 35 paar schoenen?).

Het komende halfjaar ga ik leven uit een rugzak. Drie paar schoenen (nee, geen hakken voor mij de komende tijd), een minimum aan kleding, een laptop, e-reader en een camera. Dat is het wel zo’n beetje.

En wat werken betreft, ik ga als Virtual Assistant kleine en groeiende ondernemingen ondersteunen bij allerlei praktische zaken. Omdat organiseren en regelen mij op het lijf is geschreven en ik het gewoon niet kan laten.

Het was hard werken de afgelopen tijd maar het was het waard. Alles waar ik jaren over nagedacht heb heeft zich in een paar maanden omgevormd tot gewoon gaan doen!

Hoe het allemaal gaat lopen? Geen idee. Maar ik ben eraan begonnen en dat geeft me al heel veel energie.

0 Shares
6 Reactie's
 • Huub van der Linden
  Geplaatst op 18:55h, 06 november Beantwoorden

  Hartstikke leuk om op de hoogte te blijven van je ‘escapades’. Hopelijk begint de zakelijke kant ook snel te lopen. Met de lef die je toont, vind ik dat je dat wel verdient!!

  • Annemarie
   Geplaatst op 03:44h, 15 november Beantwoorden

   Ha Huub, dank voor je reactie! Ik hoop ook dat de combi reizen-werken goed gaat lopen. Ik ga ervoor!

 • Wendy Sohns
  Geplaatst op 08:55h, 28 november Beantwoorden

  Wow, wat een lef Annemarie. Ik.vind jouw beslissing net zo inspirerend als jij wonderlijkwerken vond 🙂 geniet van je avontuur. Je bent in Peru, ik kan uit ervaring zeggen dat dat een meer dan geweldige locatie is om zo’n avontuur aan te gaan! Besos

  • Annemarie
   Geplaatst op 14:07h, 28 november Beantwoorden

   Ha Wendy, dankje! En Peru is inderdaad zó mooi! Je kunt er echt wéken rondreizen. Besos terug!

 • Michelle Ywema
  Geplaatst op 10:00h, 06 december Beantwoorden

  Ziet er super uit Annemarie, je beide websites.Heel leuk ook om je reisverhalen te lezen. En wat super gaaf dat je zo’n keuze hebt gemaakt. Veel plezier en geluk in dit avontuur!! Ik volg je op facebook !!

  • Annemarie
   Geplaatst op 18:24h, 06 december Beantwoorden

   Ha Michelle, dankjewel voor je compliment en je goede wensen! Het is heel leuk om reizen en werken te combineren en ik leer zoveel! Over websites, reizen, een eigen bedrijf hebben. En ondertussen ben ik in een prachtig land. De dagen vliegen voorbij. Groetjes!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.