Over mij

Paths are made…

Als kind was ik al dol op reizen. Zodra mijn ouders ergens in december onze zomervakantie hadden gepland kon ik niet wachten om op pad te gaan. Die wens om te reizen is nooit verdwenen. En natuurlijk heb ik onderhand wel wat van de wereld gezien. Maar elke keer als ik naar mijn world scratch map keek vond ik dat er nog veel te veel landen weggekrast moesten worden.

Op mijn werk kreeg ik regelmatig te horen: ‘Ga je nou alweer op vakantie?’ Ik vond dat altijd maar vreemd. Ja ik neem mijn dagen op en natuurlijk ga ik dan op vakantie! Het heten toch niet voor niets ‘vakantie’-dagen? Pas na enige tijd begreep ik: op reis gaan is blijkbaar niet voor iedereen zo vanzelfsprekend als voor mij.

…By walking.

Op een dag besloot ik dat reizen niet langer de bonussen in mijn werkzame leven zouden zijn maar een prioriteit. ‘Ik heb mijn leven zo ingericht dat ik kan reizen’ hoorde ik iemand zeggen. Die keuze heb ik ook gemaakt: ik heb m’n huis verhuurd, m’n werk locatieonafhankelijk gemaakt, leef nu uit een rugzak en trek zo door Zuid-Amerika. Paths are made by walking: je moet het gewoon gaan doen.

Annemarie
a
0 Shares